top of page

Air Serbia dobila drugi po redu avion Embraer - planira proširenje flote avionima brazilskog proizvodjača

Nacionalni avio-prevoznik planira da u budućnosti potpuno zameni flotu aviona Airbus A319 avionima brazilskog proizvodjača Embraer naveo je gerneralni direktor te kompanije


Avion OY-QDC u bojama Air Serbije

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia preuzela je svoj drugi po redu avion tipa Embraer E195, dok se priprema za pokretanje sopstvenih operacija sa avionima brazilskog proizvodjača. Avion, prethodno registrovan kao OY-GDB, sleteo je juče iz Varšave. Prvi E195 avio-kompanije Air Serbia (OY-GDA) već je stigao u Beograd. Očekuje se da će avioni nositi srpske registracije YU-ATA i YU-ATB.


Srpski prevoznik je okvirno zakazao ulazak u službu svog prvog aviona sa 118 sedišta za 15. jul, na liniji između Beograda i Napulja, a zatim na liniji Beograd - Milano. Trenutno se planira da drugi E195 uđe u službu 1. avgusta.


Air Serbia planira da postepeno zameni svojih deset aviona Airbus A319 avionima Embraer u narednom periodu.


„Povlačenjem aviona A319 iz flote, postojaće praznina između aviona A320 sa 180 sedišta i ATR72 sa 72 sedišta. A319 je idealan izbor, ali kako je to star avion, Embraer je dobra opcija da popuni tu prazninu“, rekao je nedavno generalni direktor Air Serbije - Jirži Marek.

Air Serbia će upravljati E195 avionima sa sopstvenom posadom.



Izvor: exyuaviation

Comments


bottom of page