top of page

Air Serbia ostvarila rekordne rezultate u junu - 8.jula dočekan dvomilioniti putnik

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia ostvarila je izvanredne rezultate u junu, prevezavši ukupno 439.051 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, što predstavlja porast od 16.688 putnika u poređenju sa istim mesecom prošle godine. Osim toga, početkom jula, Air Serbia je prevezla svog jubilarnog dvomilionitog putnika


Foto: Aerodrom Niš

Nacionalna avio kompnaija Air Serbia je tokom juna, ostvarila je rekordan broj od 4.466 letova sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, što predstavlja povećanje od tri odsto u odnosu na isti mesec 2023. godine. Ova brojka obara prošlogodišnji junski rekord kompanije kako u broju prevezenih putnika tako i u realizovanim letovima.


U saopštenju je navedeno da je Air Serbia prevezla svog dvomilionitog putnika ove godine 8. jula, što je 11 dana ranije u odnosu na 2023. godinu kada je dva miliona prevezenih putnika zabeleženo 19. jula.

„U jeku smo letnje sezone, svakodnevno beležimo visoku popunjenost naših putničkih kabina, pa je za očekivati da će rezultati u narednim mesecima biti još bolji“, - navode iz srpske avio kompanije.


Najtraženije destinacije Air Serbije u junu bile su Cirih, Pariz, Barselona, Amsterdam i Frankfurt u zapadnoj Evropi, Podgorica i Tivat u regionu, dok su u evromediteranskoj zoni, najpopularniji letovi bili do Larnake, Istanbula i Atine. Tokom juna zabeležena je i velika potražnja za letovima do Njujorka.

Comentarios


bottom of page