top of page
Writer's pictureFly Naissus

Air Serbia u septembru prevezla više od 470.000 putnika

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia prevezla je tokom septembra ukupno 476.592 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, što predstavlja povećanje od 4,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.



Nacionalna avio-kompanija je prema zvaničnim podacima obavila ukupno 4.815 letova sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, što je 4% više u poređenju sa septembrom 2023. godine.


Tokom prvih devet meseci 2024. godine, gotovo tri i po miliona putnika letelo je avionima Air Srbije, beležeći rast od 7,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Ovi rezultati potvrđuju veliko interesovanje putnika za letovima ka različitim destinacijama širom Evrope.


Air Serbia ne objavljuje detaljne poslovne rezultate sa aerodroma u Nišu, što onemogućava preciznu identifikaciju najpopularnijih destinacija među putnicima koji lete iz ovog grada

„Zabeleženi mesečni rezultati tokom septembra pokazuju da je interesovanje putnika za letovima naše kompanije ka različitim destinacijama širom Evrope i dalje veliko. Zahvaljujući tome, tokom prošlog meseca prevezli smo više od 470 hiljada putnika. Poslednji dan u tom mesecu bio je posebno važan za srpsku nacionalnu avio-kompaniju, s obzirom na to da smo pokrenuli direktnu liniju između Beograda i Guangdžoua. To je naša druga destinacija u Narodnoj Republici Kini i četvrta u dugolinijskom saobraćaju. Mreža Air Srbije nastaviće da se razvija i u narednom periodu, što će nadamo se doprineti još većoj potražnji za letovima naše kompanije“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Srbije.


Najpopularnije destinacije u regionu bile su Tivat i Podgorica, dok su u zapadnoj Evropi najtraženiji letovi bili ka Cirihu, Parizu, Amsterdamu, Barseloni i Rimu. U evromediteranskoj zoni, Istanbul, Larnaka i Atina su se izdvojili kao najpopularnije destinacije.


Air Serbia do sada nije objavljivala detaljne poslovne rezultate sa aerodroma u Nišu, što otežava precizno praćenje potražnje za određenim destinacijama sa aerodroma Konstantin Veliki. Zbog nedostatka tih podataka, nemoguće je sa sigurnošću identifikovati koje su destinacije ove kompanije najpopularnije među putnicima iz Niša.

Comentarios


bottom of page