top of page

Bečki aerodrom: Ključno čvorište niskotarifnih letova sa širokom mrežom destinacija

Zbog sve manjeg broja direktnih niskotarifnih avio-linija sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki", Beč je u poslednje vreme postao idealna tačka za dalja putovanja iz i do Niša kao najpogodnija opcija za konekcione letove


Bečki aerodrom (Schwechat) jedan je od vodećih centara za niskotarifne letove u Evropi, nudeći putnicima izuzetno povoljne opcije za putovanje ka preko 141 destinaciji širom Evrope i Bliskog Istoka. Ova bogata ponuda čini Beč idealnim presedajnim čvorištem za one koji traže pristupačne i fleksibilne letove.


Zahvaljujući velikoj mreži niskotarifnih letova i širokim konekcijama, Bečki aerodrom je savršen izbor za putnike iz Niša. Sa povoljnim linijama koje nudi Ryanair, putnici iz Niša lako mogu nastaviti svoja putovanja prema raznim evropskim destinacijama uz presedanje u Beču.


Ryanair, jedna od vodećih niskotarifnih aviokompanija, iz Beča pokriva čak 54 redovne i 27 sezonskih destinacija, dok Wizz Air nudi 27 redovnih i 10 sezonskih letova. Ova bogata mreža omogućava putnicima iz Niša fleksibilne opcije i povoljne cene za putovanje ka ključnim gradovima širom Evrope.


Pored niskotarifnih opcija, Austrian Airlines, sa svojim opsežnim rasporedom, pokriva 70 redovnih i 55 sezonskih destinacija, omogućavajući letove prema evropskim i interkontinentalnim destinacijama, uključujući Severnu Ameriku i Aziju.


U ukupnom kapacitetu, sa 59 aviokompanija koje operišu na aerodromu, putnici imaju pristup letovima ka čak 192 destinacije, što Beč čini jednim od najvažnijih čvorišta u regionu. Njegova centralna lokacija i odlične konekcije čine ga logičnim izborom za putnike koji putuju iz Niša i traže praktične veze prema gradovima u Evropi, Severnoj Americi i Aziji.


Pored povoljnih letova, Bečki aerodrom se izdvaja po svojoj efikasnosti, vrhunskom kvalitetu usluga i konkurentnim cenama. Ove prednosti, uz mogućnosti brze konekcije i bogatu ponudu destinacija, čine ga jednim od najpopularnijih aerodroma za putnike koji traže praktična i povoljna rešenja za međunarodna putovanja.


Konekcije iz/do Beča: Efikasan prelaz kroz četiri terminala


Bečki aerodrom pruža putnicima izuzetno efikasne konekcije zahvaljujući svoja tri terminala: T1, T1A, T2 i T3, od kojih svaki opslužuje različite aviokompanije i vrste letova, omogućavajući brz i jednostavan prelazak na naredni let.





Terminal 1 se koristi prvenstveno za niskotarifne aviokompanije kao što su Wizz Air, Eurowings i Ryanair, kao i od strane aviokompanija iz alijansi Oneworld i SkyTeam, zajedno sa Turkish Airlines. Ovaj terminal je jedan od starijih, ali pruža sve potrebne usluge za evropske letove. Terminal 1 je renoviran u januaru 2013. godine.


Terminal 1A, koji se nalazi u zasebnoj zgradi naspram Terminala 1, pruža usluge čekiranja za brojne niskotarifne i čarter aviokompanije, uključujući Condor, SunExpress i Vueling. Ponovo je otvoren u martu 2023. godine nakon što je bio zatvoren skoro tri godine zbog pandemije COVID-19.


Terminal 2 je prošao kroz obimnu renovaciju, poboljšavajući kapacitet i infrastrukturu za širu paletu evropskih i međunarodnih letova. Ima nove sigurnosne kontrolne tačke i obnovljeni deo za preuzimanje prtljaga.


Terminal 3, poznat i kao Austrijski Star Alliance terminal, sa svojim susednim pristaništima F i G, predstavlja najnoviji objekat na aerodromu. Koriste ga Austrian Airlines, većina članova Star Alliance alijanse, kao i brojne druge aviokompanije uključujući Emirates, El Al, Korean Air, Royal Jordanian i Qatar Airways. Planirano proširenje ovog terminala je odloženo na neodređeno vreme.


Dodatne pogodnosti za putnike uključuju udobne lounge prostore, restorane, duty-free prodavnice i besplatan Wi-Fi u svim terminalima. Putnici koji čekaju konekcione letove mogu uživati u relaksacionim zonama, a dostupne su i oznake koje omogućavaju laku navigaciju kroz aerodrom.


Za putnike koji žele brži prolaz kroz sigurnosne kontrole i pasošku kontrolu, postoji opcija Fast Track, kao i usluge asistencije za tranzit. Bečki aerodrom pruža sve potrebne informacije kako bi konekcije bile što jednostavnije i udobnije, čineći ga idealnim čvorištem za letove unutar Evrope i širom sveta.



Kako putovati iz/do Niša do bilo koje destinacije

sa niskotarifnim avio kompanijama preko Beča


Najpre proverite raspored letova iz Beča kako biste osigurali da vaš sledeći let odgovara vremenski. Na primer, ako planirate putovanje iz Niša do Pariza, prvo proverite vreme polaska leta Beč-Pariz. Vaš let iz Beča treba da bude zakazan najmanje dva sata nakon dolaska ili polaska leta iz/ka Nišu, kako biste imali dovoljno vremena za prelazak na sledeći let. Idealno vreme izmedju letova ipak trebalo bi biti oko tri sata.


S obzirom da letovi niskotarifnih aviokompanija nisu povezani, svaki segment putovanja – let Niš-Beč i let Beč-Pariz na primer– mora se rezervisati zasebno. Prelazak sa jednog na drugi let obavljate u sopstvenoj režiji, a aviokompanije ne snose odgovornost u slučaju da zakasnite na let.


Dakle, prvo kupite kartu za let Niš-Beč, a zatim za let Beč-Pariz (ili neku drugu željenu destinaciju). Važno je napomenuti da sve karte kupujete odvojeno, te da sami snosite rizik ako izgubite let.


Zbog ograničenom broju destinacija i niskotarifnih linija iz Niša, mnogi putnici iz Niša odlučuju za ovakav način putovanja. Uz pažljivo planiranje, rizik od propuštanja leta je minimalan, jer su rasporedi često dostupni unapred, omogućavajući dovoljno vremena za organizaciju.










Comentários


bottom of page