top of page

Ni traga ni glasa od "današnjeg" otvaranja novog terminala niškog aerodroma

Iako je do sada u više navrata najavljivljeno da će nova oprema vredna pet miliona evra koja je trebalo da bude instalirana do 30. septembra, biti instalirana do 1. jula kada je i najavljeno i otvaranje novog terminala niškog aerodroma, čini se da od otvaranja i prvih putnika sa novog terminala danas neće biti ništa, a kada će to niko ne zna


Prema ranijim izjavama rukovodstva aerodorma i srpskih zvaničnika, svi problemi oko nabavljanja opreme novog terminala bili su rešeni, a svečano otvaranje novog terminala Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu najavljivano je svojevremeno za danas 1. jul. Međutim, na dan najavljenog otvaranja nema ni traga ni glasa o ceremoniji. Naš portal poslao je upit press službi preduzeća Aerodromi Srbija sa pitanjima o završetku terminala i dugo najavljivanim rokovima otvaranja, ali do izlaska ove vesti nismo dobili zvanični odgovor.


Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vesić je tokom posete niškom aerodromu u martu najavio je tada da će ceo posao biti završen do 1. jula, te istakao će prvi putnici poleteti iz nove zgrade terminala upravo tada - odnosno danas.

Završetak radova na novom odlaznom terminalu niškog aerodroma nije bio u skladu sa predviđenim rokom od samog početka. Prvobitno je planirano da radovi budu završeni do 2022. godine, ali je do odlaganja došlo zbog čekanja na dobijanje građevinskih dozvola. Međutim, tokom posete ministra Vesića u martu ove godine, rečeno je da će ceo posao biti gotov do 1. jula, te da se očekuje da će prvi putnici poleteti iz nove zgrade terminala danas,te dodao da su kineski partneri pokazali da umeju da rade brzo i efikasno.


Međutim, danas, 1. jula, na aerodromu nema zvaničnika, kamera, niti izveštača sa svečanosti, pa ni ministra Vesića koji je više puta do sada posećivao gradjevinske radove, što jasno ukazuje na to da otvaranje novog terminala ipak neće biti.


Pored ministra Vesića i vršilac dužnosti dirеktora preduzeća "Aеrodromi Srbija" Mihajlo Zdravković svojevremno je naveo da radovi na niškom aerodromu teku u skladu sa dogovorenom dinamikom sa izvođačima i dodao da inicijalni rok za završetak radova bio 12 meseci, ali da će deo koji je neophodan za otvaranje nove terminalne zgrade biti završen do početka jula, možda i pre.


Očekuje se da će aerodrom uskoro konačno otvoriti dugo očekivani terminal, omogućavajući putnicima da konačno koriste nove kapacitete niškog aerodroma na koje su čekali punih 38 godina.





bottom of page