top of page

Niš platio milion dinara "influensere" da 4 dana promovišu grad

Turistička organizacija Niša angažovala je devet influensera za promociju grada i Nišvil džez festivala, isplativši im 660.000 dinara. Sa troškovima smeštaja, obroka i prevoza, ukupna cena četvorodnevne promocije iznosila je više od milion dinara



Devetoro “influensera” i “travel blogera” boravilo je u Nišu od 16. do 20 avgusta, kako bi promovisali glavni program Nišvil džez festivala i preko svojih društvenih mreža pokazali pratiocima kako izgleda atmosfera na festivalu, ali i kakva je turistička ponuda Niša i koje su aktivnosti Turističke organizacije ovog grada.


Te usluge, Turistička organizacija Niša platila je 660.000 dinara.


Turistička organizacija Niš je za potrebe promocije i najave Nišvil džez festivala angažovala pravno lice za pružanje usluga reklamiranja oglašavanjem na društvenim mrežama “travel blogera” koji su na turističkom tržištu prepoznati kao iskusni i pouzdani istraživači i prezenteri destinacija s više od 100.000 pratilaca, ali i “travel blogere” koji imaju manje pratilaca, a koji imaju ostvarenu saradnju Turističkom organizacijom Srbije, turoperatorima i medijima u zemlji i inostranstvu - navode iz TON-a.

Iz TON-a kažu i to da su na taj način realizovali aktivnosti promocije turističke destinacije Grada Niša, te da će na ovaj način motivisati domaće i strane turiste da posete grad.


Pružalac usluga je izvršio aktivnost na nalozima “travel blogera” i društvenim mrežama - Instagram, Facebook, TikTok, YouTube: Antonis_Leiv, Lutajući_putnik, Dva_ranca_beg_iz_kanca, Jovana_kvrzic, Gleebfeels, Jovanovajovicofficial, Putnik_namjernik, Fly_with_masha - navode iz TON-a.

Neki od “influensera” izabrani su, kažu iz TON-a, zbog toga što su dobitnici nagrade Turističke organizacije Srbije kao mediji koji predstavljaju Srbiju kao turističku destinaciju, a takođe, među njima, kažu da je bila i dobitnica nagrade “Travel instagrammer” za 2020. godinu koju dodeljuje Vanabe magazin.


Usluge smeštaja, obroka i prevoza koštale 400.000 dinara


Povod njihovog dolaska u Niš bio je Nišvil, a “influenseri” su uključenjem uživo preko svojih profila na društvenim mrežama, kako kažu iz TON-a, realno predstavili broj ljudi koji je u datom trenutku bio na festivalskom prostoru tokom njihovog boravka. Novinarske akreditacije, kažu, obezbedili su organizatori festivala.

Iako su u Niš došli prvenstveno zbog džeza, obišli su i sve lokalitete u gradu i okolini.


Obilazak Arheološke sale Narodnog muzeja Niš, obilazak spomenika Stevanu Sremcu i degustacija kafe u Kazandžijskom sokačetu, obilazak Ćele-kule, Arheološkog nalazišta Medijana, obilazak vidikovca i sela Sićevo i predstavljanje ruralnog turizma. Obilazak Niške Banje, Latinske crkve, spomenika na Čegru, poseta Udruženju Zoo planet i predstavljanje gastronomske ponude Niša - kažu iz TON-a.

Kako bi sve te destinacije obišli, angažovan Maestro travel, kome je za usluge prevoza “influensera” plaćeno 73.200 dinara.


Predstavljanje gastronomske ponude Niša obuhvatalo je obroke u kafani Nišlijska mehana koja je inkasirala 32.960 dinara, dok su obroci na Letnjoj pozornici koštali 58.800 dinara.


S obzirom na to da su bili smešteni u hotelu Tami rezidens, račun za hranu bio je 137.830 dinara, ali zbog toga što su promovisali i hotel, iz TON-a navode da je hotel otpisao 30.000 dinara. Kada je reč o smeštaju, boravak “influensera” u hotelu koštao je 128.500 dinara.


Aktivnosti su podrazumevale i obilazak vinskog podruma Malča, a ručak je, tvrde, bio na “račun kuće”.


Četvorodnevni boravak u Nišu, smeštaj, obroci, izleti i prevoz koštali su 401.290 dinara, honorari 660.000 dinara, pa je sve Turistička organizaciju Niša koštalo 1.061.290 dinara.


Rezultat posete "influensera", kako ističu iz TON-a, imao je izuzetan efekat na turističkom tržištu, te je na taj način povećana vidljivost Turističke organizacije Niša i na njihovim društvenim mrežama Visit_Nis.


Dokumenti za preuzimanje

  1. Tami Trade - večera (preuzmi) - 6,224.45 KB

  2. Tami Trade - smeštaj (preuzmi) - 6,663.07 KB

  3. Nišlijska mehana (preuzmi) - 3,690.42 KB

  4. Letnja pozornica (preuzmi) - 1,039.99 KB

  5. Maestro travel (preuzmi) - 689.18 KB

  6. Obračun za "influensere" (preuzmi) - 731.89 KB



Izvor: Južne vesti

0 comments

Comments


bottom of page