top of page
Writer's pictureFly Naissus

Wizz Air predstavio Ameliju - virtuelnog glasovnog asistenta za korisničku podršku

Niskotarifna aviokompanija Wizz Air lansirala je novo glasovno rešenje svog virtuelnog asistenta za korisničku podršku, Ameliju, koja će u slučaju značajnog kašnjenja ili otkazivanja leta, putnicima slati automatizovane telefonske pozive sa informacijama o letu u realnom vremenu.


Foto: Aerodrom Niš

Nova usluga će pomoći u ublažavanju posledica bilo kakvih poremećaja, kao što su loše vreme, štrajk kontrolora letenja ili sličnih situacija, potvrđujući posvećenost Wizz Aira stalnom ulaganju u svoju ponudu korisničke podrške.


Za one putnike koji se suočavaju sa otkazivanjem, značajnim kašnjenjima preko pet sati i promenama rasporeda, nova usluga će poboljšati korisničko iskustvo i osigurati da oni koji izaberu Wizz Air dožive što manje neugodnosti.




Pored novog glasovnog rešenja, Wizz Air putnici će i dalje imati opciju 'live' chat sa Amelijom putem online chatbota ukoliko je putnicima potrebna dodatna podrška.

Amelija će proaktivno pozivati pogođene putnike kako bi im pružila osnovne informacije i uputstva u slučaju poremećaja planiranog leta. Nakon što prime poziv od Amelije, putnici će biti obavešteni o statusu svog leta i opcijama koje su im dostupne.


Ključne karakteristike novog glasovnog servisa uključuju:


Personalizovano ažuriranje statusa 

Putnici će biti pozdravljeni imenom i detaljima leta, nakon čega će im biti predstavljene opcije kao sto je ponovo rezervisanje primanjem povraćaja od 120% u vidu WIZZ kredita ili  primanje 100% povraćaja ukupne cene plaćene na originalni način plaćanja.


Pomoć pri smeštaju

Informacije o tome kako da pristupe smeštaju preko noći, ako je to potrebno.


Informacije o kontaktu

Detalji o tome gde da pronađu predstavnike na aerodromu za dalju pomoć, u zavisnosti od lokacije putnika.


Kanali komunikacije

Detalji o tome kako će ih Wizz Air kontaktirati za važne informacije.


Dodatna podrška

Uputstva o tome kako kontaktirati informativne pultove na aerodromu ili specijalnu liniju za podršuWizz Aira za dalju pomoć.


Kako bi se osiguralo da putnici dobiju potrebnu podršku i prikupili povratne informacije o njihovom iskustvu, Amelija će obaviti naknadni poziv 30 minuta nakon prvog kontakta. Tokom ovog poziva, putnici mogu potvrditi da li su njihovi problemi rešeni. Pozivi su besplatni za primanje, ali se mogu primeniti troškovi rominga ukoliko se putnik u trenutku poziva nalazi u inostranstvu.





Σχόλια


bottom of page